Make your own free website on Tripod.com

archlord_banner.jpg

Chantra Történelme
Home
Hírek
Chantra Történelme
Fajok
Karakter osztályok
Tárgyak
Termelés
Chantra Shop
Ostrom
PvP, party, guild
Tippek
Magyar klánok, karakterek
FAQ
Linkek
Fórum
Vendégkönyv
Kapcsolat

A Chantra kontinens rövid történelmi összefoglalása

1. Az írt történelem kezdete - 7 BD (before Dulan)
2. A titkos összeesküvés - 1 BD
3. Ugdrasil születése - 498 Dulan
4. Zian születése - 500 Dulan
5. Ugdrasil és Zian találkozása - 507 Dulan
6. Cyripus feléledése - 515 Dulan
7. Gracia visszatérése - 515 Dulan
8. Dikain az északi vidékre vándorol - 516 Dulan
9. Zian, Ugdrasil és az Archonok - 517 Dulan
10. Ugdrasil, a hatalmas - 518 Dulan
11. Gracia és Cyripus - 519 Dulan
12. Ugdrasil megszakítja a kapcsolatait az emberekkel - 520 Dulan
13. Zian megszerzi Brumhartot - 520 Dulan
14. Cyripus halála - 521 Dulan
15. A száz napos háború kezdete - 522 Dulan
16. A száznapos háború vége - 523 Dulan
17. A háború után - 524 Dulan 
 

1. Az írt történelem kezdete - 7 BD (before Dulan)
 
Réges rég, mikor az Elementálok megtöltötték Chantra igaz, ősi köveit, létrehoztak egy földet varázslattal és talányokkal, melyről legendákat suttogtak a z egész világon.
A legmegnyerőbb történet az öt drágakőről - Archonok- szólt, kiknek elképzelhetetlen hatalmuk volt. Rengeteg kalandvágyó érkezett messze földekről kutatni, magukénak tudni ezt a hatalmas erőt - emberek és orkok a nyugati kontinensről. Bár tudták, új földön járnak, fajtáik gyűlöletét magukkal hozták.
Két hős tűnt fel Chantrában 7 BD körül - az ember harcos Nathan és az ork varázsló Walcure. Mindketten külön úton az Archonok felé. Útjuk azomban találkozott Windrill forró sivatagában, mikor ősi romokat kutattak. Ösztönös gyűlöletük elragadta őket, s heves küzdelembe kezdtek, varázslat az erő s acél ellen, végtelen órákig csatázva. De erejük egyezett, s végül a kimerültségtől összeestek. Ráébredtek, mindketten igazi harcosok, tisztelettel tekintve a másikra, megosztották vizüket, s barátságot kötöttek.

Együtt folytatták küldetésüket az Archonok felé, végül meglelték az öreg romokat. Az ősi város rendezetlen kövei és széttört útjai nem voltak teljesen elhagyatottak. A sors még egy utolsó próbára tette őket. Ahogy felfedezték a város maradványait, egy nagy teremre bukkantak. Beljebb barangolva egy gazdagon díszitett trónt láttak, tele harcosok csatáinak faragásaival. Ahogy ott bámultak, egy férfi lépett a trón elé. Ruházata illett a faragásokhoz, s felemelt egy fenyegető kardot. Ez Salamander volt, az utolsó igazi védője ennek az egykoron csodálatos városnak. Az ősök hagyták hátra őt, hogy védje a kincseiket időtlen időkig. Heves támadásba csapott. A két hősnek legerősebb képességei kellettek, hogy legyőzzék a nagy Salamandert.
Ahogy az erős harcos elbukott, egy hatalmas ajtó a terem hátsó részében kifordult, felfedve két hihetetlen fegyvert. Mindkettő egy Archont hordozott, felruházva az ősi Elementálok erejével. A kard a tűz Archont, a bot a föld Archont foglalta magában. Előreléptek, se elvettek egyet - Nathan a kardot, Walcure a botot választotta.

Kalandjuk véget ért, tudták, vissza kell térniük embereikhez. Mikor a két harcostestvérnek elváltak útjai, a Salamandertől szerzett gyűrűt kettétörték, hogy mindig emlékezzenek közös útjukra és az ő szövetségükre. Nathan népszerű lett mint az igazságos harcos, és épittetett egy hatalmas kastélyt Chantrában, mit Manasnak neveztek.
Walcure pedig a leghatalmasabb Ork varázsló lett az Ork történelemben,. Számtalan mesét regéltek tetteikről generációkon át, és tovább, még fegyvereik is megkapták saját neveiket. Nathan kardja lett Brumhart, Walcure botja pedig Gaiahon. De életük legfontosabb eseménye hat évvel később következett be.
 

2. A titkos összeesküvés - 1 BD
 
Egy éjszakán hat évvel később, Nathan és Walcure egy panaszos hangra riadt fel - egy jajgató sírásra, amit csak ők hallottak. Úgy tűnt, fegyvereikből jön. Zavarukban mindketten Serendbe vándoroltak, hogy beszéljenek Graciával, egy bölcs holdtünde íjásszal. Egysuzerre érkeztek, és Gracia tudta, miért jöttek. Az ő íja, Evengarda, mely két Archont tartalmazott, szintén sírt. Elmagyarázta nekik, hogy egy Cyripusnak nevezett varázsló megszerezte az utolsó Archont, és hívja a többi fegyvert - próbálja egyesíteni az Elementálokat egy emberbe. Próbál Archlorddá válni.
MInd az öt Archonnal, Cyripus majdnem teljesen sebezhetetlen lenne, és a három hős tudta, hogy egy embert nem lehet megbízni ekkora hatalommal. Nathan, Walcure és Gracia összefogtak, hogy legyőzzék Cyripust. Végre megtaláták, és a csata elkezdődött, ugyanabban a sivatagban, ahol Walcure és Nathan megtalálták Archonjaikat. Mindhárman fáradhatatlanul küzdöttek, végül Gracia íja teritette le Cyripust. Ez a tett mély sebet okozott neki egy varázslatból, de a három hős diadalt aratott. Nem mutattak tiszteletet a hatalomittas mágus iránt, otthagyták holttestét a romokban, mellkasában Gracia nyílvesszőjével. Félve az őt Archon egyesülésétől, a hősök elhatározták, hogy elrejtik Cyripus Archonját. Akkortájt épült egy Dulannak nevezett város - közepén egy erős várral. Együtt elásták az Archont a kastély alapköve alá, és varázslattal pecsételték.
Nyughelyének titka, sosem fedődött fel, de Nathan érezte az Archon hatalmas erejét, és óvatossá vált a Brumhartban lévő erővel. Felkérte a Noumot, hogy készítsen egy mágikus hüvelyt, mely lepecsételi a kard erelyét, ameddig abban van. Attól fogva csak akkor húzta elő fegyverét, ha elkerülhetetlen volt, és teljes óvatossággal kezelték a kardot generációk kezein keresztül. 
 
 

3. Ugdrasil születése - 498 Dulan
 
Másik fontos szövetség jött létre emberek és orkok közt, évszázadokkal Nathan és Walcure halála után. Az ember Sylvia és az ork Urzark, két varázsló, kik egymásba szerettek, és és együtt élték békés életüket egy kis faluban, Serendben. Volt egy fiuk, Ugdrasil, neve jelentése "Kelet Csillaga". Rettentő okos fiú volt, és tehetséges amágiában, de legtöbb chantrai lakó ellenszenvvel figyelte a fajok közti keveredést. Igy az egyetlen, aki tudodtt Ugdrasilról az a család barátja, a nagy varázsló Kaliur voltr. Ő Walcure testőre és a Gaiahon örököse volt.
A titkok azomban nem tartanak örökké, s mikkor Ugdrasil 2 éves volt, egy lovagokból álló testület, egy varázslóval az élen, felfedezték. MEgtámadták a ccsaládot,. Sylvianak még volt ideje mágiával elbújtatni Ugdrasilt. Urzark Kaliurt hivta segítségül. De mire megérkezett, már mindkét szülő halott volt. Megtalálta Ugdrasilt, és elvitte magával, mint tanoncot.
 

4. Zian születése - 500 Dulan
 
Mostanra Dulan lett az emberek legnagyobb városa Chantrában, és egyben a politikai események szinhelye is. Manasi Leon volt leszármazottja és örököse a nagy harcos Nathannak. Viselte a Brumhartot, és igy ő lett a beigért új hős. Egy gyermekkori pajtása és harcos társa, Ernan szintén hasonlóan ambiciózus volt, de kevésbé becsületes. Fenyegetőnek látta Leont céljai megvalósitásához, és sikereit a varázskardnak tulajdonitotta. Elhatározta, kilesi Leont, mikor lesz egyedül.
Ez hamarosan be is következett, tragikus körülmények közt. Leon felesége meghalt, miközben életet adott fiúknak, Ziannak, az utolsónak Leon családjából. Elvitte magával a bébit egy útra Taasi erdőkön keresztül, s Ernan ekkor csapott le rá.
Mikor Leon észrevette a veszélyt, elrejtette kisfiát egy kosárban egy bokor alá, s szembeszállt az árulóval. Nem élte túl a harcot. Ernont nem érdekelte a gyerek. Felvette a Brumhartot és elhagyta az erdőt.
Meglepetésére, a mágikus pecsét még azt sem engedte meg neki, hogy előhúzza a kardot, hiszen nem volt Nathan leszármazottja. Kétségbeesésében elvándorolt a Noum mély barlangjaiba, ahol a hüvely készült, de megtagadták a feltörését. Mérgében Ernan a Brumhartot egy lávától izző folyóba dobta.
Eközben a Taas erdőben egy Elajin szerzetes vándorolt. Gyermeksirásra lett figyelmes, és felfedezte Ziant egy bokor alatt. A gyermek egy pecsétgyűrűvel játszott, melyen a Manas család cimere volt. A szerzetes, Kenneth, tudta, miylen veszélyes Dulan, elképzelte a gyermek jövöjét. Hazavitte Ziant a kolostorba. Ott nőtt fel, fegyelmet és harcművészetet tanulva.
 
 

5. Ugdrasil és Zian találkozása - 507 Dulan
 
Mikor a gyermekek 7 és 9 évesek voltak, a körülöttök lévő világ zavarossá vált. Chantra keleti fele, ahol az orkok éltek főleg, állandó háboruban voltak, mert a klánok uralomért harcoltak egymással. Már a nagy varázsló Kaliur sem maradt ott. Fogta a tanitvánait és tanoncait, és a senki földjére vándorolt, egy kietlen sivatagba Chantra közepén. Az Elajin szerzetesek szintén elmenekültek Chantra nyugati feléből, ahol az emberek hadai harcoltak fennhatóságért. A hatalom utáni vágy mindenkit megfertőzött, és a menekültek Windrillben találkoztak - egy ősi sivatagos területen. De a menekültek közt is a vérbosszú kitört, még a gyermekek közt is.
Ott a sivatagban, Elka közelében, Zian és Ugdrasil összetalálkozott, mikor mindketten vizért lettek küldve saját táborukból. Mikor meglátták egymást, rögtön támadtak,- Ugdrasil a fiatal mágiájával, és Zian az új harci képességeivel. Belezuhantak a folyóba. Küzdöttek az árral, igy az ösztöneik is alább hagytak. Segitették egymást a rohanó folyóban. Végül Zian kihúzta Ugdrasilt, s barátságuk is megszületett. Titokban játszottak együtt, miközben táboraik egyre közelebb kerültek egymáshoz.
De ők voltak az egyetlen ember és ork, akik elfeledték a régi gyűlöletet. A senki földje is hamarosan faji háború helyszine lett, és igy már Chantra semelyik része sem volt biztonságos. Ugdrasil és Zian fej fej mellett harcoltak, hogy életben maradjanak ebben a vérszomjas világban. Ez az időszak mély nyomokat szántott mindkét fiú lelkébe. Közös volt a béke utáni vágyuk, de megvolt a saját külön filozófiájuk ennek eléréséről. Zian biztos volt benne, hogy a konfliktusokat csak kölcsönös egyetértésben lehet áthidalni. Ugdrasil szerint csak egy legyőzhetetlen sereg képes békét teremteni és fenntartani. Mikor látták mindkét oldaon a bátor harcosokat elhullani, tudták, egyszer köztük is kitörhet a vizsály.

6. Cyripus feléledése - 515 Dulan
 
Ezévben Zian 15 lett, s egy csavar lépett fel az emberek háborújában. II: LAdeus király, Dulan uralkodója, elvesztette királynőjét s vele az akaratát élni és harcolni. Az udvar nemesei gondterheltek lettek, és elbátortalanitották a királyt,hogy ne menjen személyesen a harcmezőre a háború folyamatai miatt. Egy csapat tanácsadót vitt magával, mikor utazott. Ernan is köztük volt, a kegyetlen harcos, aki becsapta Zian apját. Feltornászta amgát a ranglétrán, s most egy nagy hadsereg élén, nagy befolyással állt a király mellett.

Ahogy a csapat Windrill felé menetelt, Elka közelében megálltak a folyónűáál pighentetni lovaikat. Ernan mindig élvezte az öreg romok felkutatását, s mig akirály pihetn, talált magának szórakozást. Ahogy a mély, betört falak és utak közt sétált, egy csontvázon lépett keresztül - ami nem volt egy ritka látvány háború közben. De ez a csontváz mágus palástot viselt, olyat, mi már századók óta nem volt látható. Két tökéletes nyilvessző még mindig kiállt a mellkasából. Drágának tűntek, s Eran akarta őket. Kihúzta a vesszőket. Ernan hirtelen áramütést érzett a kezein keresztül egészen a szívéig. Összeesett eszméletlenül.
Mikor kinyitotta szemeit, már nem ugyanaz az ember volt. Ernan Cyripus holttestét találta meg - de a mágus lelke nem volt halott. Ragaszkodott a kövekhez, homokhoz, nem távozott el. Igy Cyripus lelke elfoglalta Ernan testét. Még gyenge volt - erős mágiája még nem tér vissza egy ideig. De megértette, hogy tudja Ernant és a bizalmas király melletti helyét használni, hogy mégnagyobb erőt szerezhessen, ami még többeket vezethet.
Cyripus Ernan helyét használva megfertőzte a királyt saját napirendjével és céljaival. Attól a naptól kezdve, a háború fő célja az ellenség kipusztitása lett, egy ősi kincs felkutatásáért. A király még saját emberei ellen is fordult, kényszeritve őket ősi relikviák kutatására, s családi örökségekről való lemondásra. A király fia, Cerion herceg, az emberekkel együtt aggódott apja viselkedése miatt. Nem vették észre, hogy egy ősi szörnyeteg manipulálja őt...

7. Gracia visszatérése - 515 Dulan

Emberek és orkok rövid életűek voltak a holdtündékhez képest. Az ősi hősnő, Gracia még mindig élt, Nathan és Walcure halála után, de visszavonult a kaotikus világból, és békébnen élt Koboltnál. Cyripussal való küzdelme keserű sebet hagyott bene; majdnem gyógyulva, de még mindig egy zord emlékeztetője a csatának. Mágiájának kis darabja még mindig ott éktelenkedett Gracia csontjaiban, s azon a napon, mikor feléledt, mágiája vele ébredt. Gracia érezte a perzselő fájdalmat, s tudta, Cyripus ujra él, és erőt gyűjt. Gracia megtett midnent, hogy leküzdje a fájdalmat, és midnent amire utalt. Olyan sokáig a világ zajától távol, nem akart ujra visszatérni.
De egy napon, mikor távol volt a kis Kkobolt falutól pár órára, megjelent a dulani sereg - ősi relikviákat kutatva. Elpusztitották a falut, és a barátait. Mikor Gracia visszatért, s látta mi történt, rájött, hogy nem tud tovább bujdokolni, s visszatér a világba. A zürzavar elért már minden kis falut a világban. Tudta, hogy Cyripus ujraépiti az erejét, még mindig az Archonok után kutatva - tudta, neki kell előbb megszerznie őket. Az egész világ veszélyben volt, de Gráciának ez csak személyes csata volt. Bármire képes lett volna ősi ellenségének minden nyomának eltűntetésére.

8. Dikain az északi vidékre vándorol - 516 Dulan
 
MIkor Cyripus emberei nem találták meg az Archonokat Gracia falujában, úgy gondolta, a tünde máshova rejtette őket. A legbiztosabb hely, amit ismert az a serendi főtemplom volt, ezért errefelé vette az irányt. A legmagasabb szintű szerzetes, Dikain védte a templomot. Egyedül is hatalmas erőt képviselt, de az embereivel együtt sebezhetetlen volt. Cyripus tudta, hogy belülrő l kell Dikaint elpusztitania, hogy reménykedhessen az Archonok megkaparintásában.
Egy nap a dulani sereg megjelent a templomnál, és az embereknek egy köpeny maradékát mutogatták, amit Dikain viselt. Azt mondták, hogy egy csapat orknál találták, akik egy nagyobb sereghez próbáltak csatlakozni. Egy részletes védelmi térképet is találtak náluk, Serendről. Hiresztelték, hogy Dikain elárulta az embereit az orkoknak sok pénzért. És ez a bizonyiték.
Dikain előjött, és bizonygatta, hogy ártatlan, de a serendi embrekben túl sok volt már a feszültség. Összefogva a dulani sereggel Dikain ellen fordulktak, s kiűzték egy hegyfokra a folyó mellé. Dikain elugrott a párkányról, s a testét sosem látták többé.
Cyripus rémülten hallotta embereitől, hogy Dikain magával vitte a szél ARchont, mikor lezuhatn. Serend elveszitette védelmezőjét, s a dulani sereg lerombolta azt még több Archon reményében, de egyet sem találtak.
Ez az esemény egy fordulópont volt Cerion herceg életében. Tudta, hogy apja nem hazudna dolgokról, csak azért, hogy egy tiszteletreméltó szerzetest legyőzzön. Ezért nem lehet többé igaz vezetője a dulani seregnek. A herceg magához rendelte a hű seregeket, és a dulani had ellen küldte őket. Cerion embereit KIrályi Testületnek nevezték, és az emberek szemében hősök voltak.
Amit persze senki sem tudott, hogy Dikain túlélte az esést, s lassan az északi vidékekre vándorolt, kabátja alatt a szél Archonnal...

9. Zian, Ugdrasil és az Archonok - 517 Dulan
 
Mostanra, ZIan és Ugdrasil már tiszteletre tetek szert. Ziant mint kitűnő fiatal harcost emlegették. Ugdrasilt azomban nem ismerték el se orkok, sem emberek, mivel félvér volt, habár mágikus tehetsége kétségbevonhatatlan volt.
A két barát évente egyszer találkozott, hjogy kalandozzanak kicsit. Mindig Kuskutban találkoztak, az öreg mágia otthonában, próféciák házában. Most is ott találkoztak, de a béke már nem volt jelen. Cyripus és Cerion herceg seregei egyszerre érkeztek ide, hogy beszélhessenek a hires mágussal. A találkozásnak vérontás lett a vége, és az öreg mágus középre rekedt. Otthona hamar tűzre kapott a sok varázslattól, s mikor ZIan és Ugdrasil odaértek, a mágus éppen varázstekercseit próbálta mentegetni, miközben kardok és lángok csattogtak körülötte.
Zian és Ugdrasil bekapcsolódtak a küzdelembe. Ugdrasil varázslattal állt ellen alángoknak, Zian poedig emgvédte az öregembert, de már késő volt - a legtöbb prófécia megsemmisült. Mikor Cerion és Cyripus is rájöttek erre, visszarendelték embereiket. Azt hitték, az öreg a tekercsei nélkül semmire sem képes, ezért nem volt már miért harcolni.
Zian és Ugdrasil maradtak segiteni, de már nemsok midnent tehettek. A varázsló leült romos háza közepére és körbenézett. Elmesélte nekik az Archonok és az Elementálok történetét. AZtán közelebbhajolt a fiatalokhoz: "Ma mindketten nagy erényt mutattatok," mondta. "És mindketten felnőttök és nagy hatalomra tesztek szert. De egyikőtök - egyikőtök sötét utat fog választani."
Eljött az idő a visszatérésre, s a két fiatal az öreg szavain törte a fejét. Mikor Ugdrasil hazaért találkozott Kaliurral, aki sötéten nézett rá. Valami nincs rendben, szólalt meg, s egy hosszú küldetésre készült. Ugdrasilt akarta hátrahagyni, mint örököst. A félvér ork lehetne a Gaiahon ure - Walcure örököse...

10. Ugdrasil, a hatalmas - 518 Dulan
 
Ugdrasil nem teketóriázott használni új erejét, melyet Kaliurtól kapott. Célul tűzte ki a szétesett ork klánok újraegyesitését egy nemzetté - egy békés nemzetté. De ez nem volt egyszerű. Városépitésbe kezdett, melynek neve Trilgard lett. Hatalmas vár lett, s Ugdrasil ezt használta erőforrásaként. A régi utakat elvetve, megygőzni és befolyásolni próbálta az orkjait. De az öt ork klán vezérei erősen ellenálltak neki. Nem akartak egy félvért követni.
De a fiatalabb generációk már belefáradtak az örökös csatákba, s Ugdrasilvban egy lehetséges vezetőt láttak. Egy Lamunesil nevű ork nagy csodálója és barátja lett Ugdrasilnak, ahogy a régi módszerek ellen foredult. Ő is Kaliur egyik tanitványa volt, és testvérként nőttek fel. Lumanesil segitett a politikai nézetek átformálásában, hogy azok Ugdrasil massziv változásait is elfogadják, s egy év múlva sikert is aratott. Vezére lett egy egységes ork nemzetnek, és békét kötött minden más fajjal. Attól fogva számitja az ork történelem a trilgardi időket, mint az emberek a dulanit.
Ugdrasiulban fel sem emrült, hogy netalántán rálépett volna a sötét útra, ahogy az öreg jósólta...

11. Gracia és Cyripus - 519 Dulan
 
Cyripus tudta, Gracia még él. Tudta, hogy utána fog jönni, ijában, Evengardaban egy Archonnal. Igy nem dúlta fel tovább területeit, inkább egy csapdát állitott neki.
Mikor Gracia látta az egyértelmű nyomokat, tudta hogy ez túl könnyű, egy csapda, mégis továbbment. Nem félt ellenségétől. Cyripus emberei elkapták, mikor egy sötét erdőn haladt át. Engedte, hadd vegyék el az iját, s bebörtönözték a vámpirok föld alatti falujában. Itt Ignatia, a halottak úrnője uralkodott. Kezdettől fogva Cyripus szövetségese volt.
Cyripus nem mert szemtől szembe állni Graciával. Még mindig retteget elementális erejétől. CSak egy mágikus tükrön keresztül beszélt vele, faggatta a többi Archon hollétéről. Gracia kihasználta ezt az időt Cyripus feltérképezésére. Tudta, hogy a világ sokat változott 500 év alatt.
A faggatás alatt semmit sem adott ki, de Cyripusról megtudta, hogy hatalma van az emberek fölött. Hallotta Dikain történetét szél Archonjával, hogy Brumhartot egy lávamedencébe hajitották, és hogy az orkok vezére viseli Gaiahont, a föld Archont. Most már biztos volt benne, hogy a Dulan alapkövébe ásott Archonról senki saem tud. Mikor Gracia ugy érezte, eleget tud már, elhhatározta, ideje menni. Nemn törődött a halottak úrnőjének vendégszeretetével.
Gracia belső szellemét használva felszivta a tükör mágiáját. Ezzel az erővel széttörte a tükröt, s egy robbanást idézett elő, mely végigsöpört az urnő egész börtönén. A tükör másik felére is kiterjedt, megtizedelve Cyripus seregeit. Visszaszerezte Evengardat az őröktől,s menekülni kezdett.
Próbált csendben kiosonni, de éppen fesztiváli idők voltak, igy az összes vámpir az utcákat rótta, s ősi rituálékon vettek részt. Gyorsan terjedtek ahirek szökéséről, s osonása hamar futásba torkollt - egy hatalmas összecsapás kerekedett Gracia és Archonja kontra az egész halottak városa. Gracia győzött. A felszini világba vezető hid is összeomlott, mikor Gracia átfutott rajta. Attól fogva a vámpirok elszigetelve éltek, és örökös gyűlölet született bennük az összes holdtünde felé.
Miközben Gracia és Cyripus harca kezdett újra  lobbanni, ZIan hires harcossá nőtte ki magát. Mikor csatlakozott a herceg Lovagi Testületéhez, a hirek messze messze terjedtek.

12. Ugdrasil megszakitja a kapcsolatait az emberekkel - 520 Dulan

Ugdrasil fiatal és túl naiv volt, mikor békét kötött az emberekkel. Hamar rájött, hogy az ősi faji gyűlöletet nem lehet iylen egyszerűen kiirtani, De nem adta fel. Aztán minden emgváltozott.

Pár dulani katona ork területekre tévedt, ősi kincsek után kutatva, s miután megsemmisitettek egy falut, elkapták őket. Az ork fogvatartók megkérdezték Ugdrasilt, mi legyen abüntetésük. Ugdrasil elrednelte, hogy nem eshet bántódásuk, mig kitalálja, hogy is hozhatna igazsságot nemzetében. Az orkok nem értettek egyet vele, de engedelemskedtek. A dulani katonák nem  méltányolták a gesztust. Az első adadnó alaklomal fellázadtak és megölték őreiket, kirabolták testüket és elszöktek.

Ugdrasil látta túl optimista volt, főleg mikor emberei bosszúért kiáltottak. Végül eldöntötte, emberek és orkok nem élhetnek békében. Parancsba adta, hogy minden ork területen lévő embernek távoznia kell. Az orkok ezt engedélynek vették a területükön lvé emberek legyilkolására, s az öldöklés három hónapig tartott. Később mint "Az utolsó menedék vadászata" vált ismerté. Attóla naptól kezdve, Ugdrasil megszüntetett minden kapcsoaltot az emberekkel.

13. Zian megszerzi Brumhartot - 520 Dulan
 
MIkor Kenneth, a fogadott apa halálos ágyában feküdt, Zian megtudta, hogyan találták meg őt anno az erdőben - és a nála talált gyűrűnek a jelentését. A Manas család örököse volt, fontos dulani területekkel. De egy gyűrű nemv olt elég, hogy bizonyithassa történetét. Kenneth beszélt neki Brumhartról, és a mágikus pecsétről a kardhüvelyen, ami felismeri Nathan útódait.
Igy Zian elindult felkutatni a akrdot, nem csak az Archon hatalma miatt, hanem bizonyitéknak, hogy ki is ő valójában. A kutatás egészen a Noum földjéig vitte, a veszélyes földalatti vidékre. Természetesen elsőre észrevették, de nem itélték neki az ARchont próbatétel nélkül. Hat hónapig bolyongott a labirintusukban, tűzdémonokkal küzdve minden folyosón. Végül megtalálta a mély kamrát, ahova Brumhartot dobták. Ott szembe keleltt néznie a legfélelmetesebb tűzzel- a Tűz sárkánnyal. Egyszerre küzdött az életéért és a családi jogaiért. Végül győzött, s mikor a sárkány halott etste lezuhant a mélybe, a Brumhart fellendült a szétcsapódó kövekel együtt. Mikor Zian megérintette, érezte a kard hidegségét - könnyedén kivette a hüvelyből, s a kard tökéletesen fénylett.
Megfordult, s látta hogy egy sereg Noum nézte végig a csatáját. Vezérük előre lépett és ünnepélyesen megszólalt. " Egy feladat vár rád a világban. Egy feladat, ami az elementálok tiszta erejét kivánja." majd megfordult és nyitott egy utat Ziannak, amelyen könnyedén a felszinre jutott.
Eközben Gracia elhatározta, hogy megteszi adöntő lépést. Elutazott egy sötét tünde kézműveshez, aki ismerte az elementálok mély titkait. Speciális nyilvesszőket munkált neki - hatalmas erővel, melyek képesek Cyripus romlott, bűnös lelkét is elpusztítani. Ezek a nyilak egy speciális hozzávalót igényeltek -  a titkos élet esszencia, melyet Gracia magában hordozott hosszú életének évszázadaiban. Felkészült már az utolsó összecsapásra, igy vagy úgy.

14. Cyripus halála - 521 Dulan
 
Cyripus is belevette magát az ősi elementálok tanulmányozásába. Sötét mágiáján keresztül rájött, hogy egy Archont pont a lábai alá temettek saját városában. Összeszedte embereit, és utasitotta akirályt, hogy dúlják fel Dualnt ősi kincset kutatva.
De Cyripus már túl sokat követelt a dulaniaktól. Ezt már nem állhatták, hogy egy gonosz király elpusztitsa a városukat. Harc tört ki, az emberek a herceg seregeitől kértek segitséget, sürgetve őket, térjenek Dulanba.
Cyripus türelme egyre végesebb lett. Egy  heves küzdelem közepén megölte II. Ladeus királyt, és felfedte igazi alakját, egy hatalmas, ősi mágusét. Félkézzel leteritette a Királyi Testület magy részét, s már éppen a herceget vette célba, mikor Zian megérkezett.
Zian tudta, ki felelős apja haláláért. Látta Ernant a sebesült herceg előtt állni, készen a végső csapásra. Zian nem hezitált, Brumhart izzott akezében. Harag, igazság és az elementálok ereje járta át Zian csapását, melyet Cyripusra mért. Az ősi mágus varázslatai sem voltak képesek megállni ezt a hatalmas erőt. Ernan teste nem állt sokáig, s Cyripus lelke ismét új test után nézett.
Egy közelben fekvő dulani katonába költözött. Zian nem fogta fel mi történik, de mikor Gracia megérkezett, érezte Cyripus jelenlétét, és rálőtt nyilvesszőivel. Átlötte a katona szivét, s bezárta Cyripus lelkét a halott testbe, kényszerítette a világ örök elhagyására.
Halálával, ugy tünt, véget ért az archonok kutatása. CErion herceg átvette az uralmat, mint III. Ladeus. Zian megörökölte helyét a Manas kastélyban. Gracia elhagyta Dulant, tudva, hogy a város alatt fekvő Archon titka biztosnágban van. De a következő csapás Dulanra már keleten gyülekezett.

15. A száz napos háború kezdete - 522 Dulan
 
Mostanra Ugdrasil már egyre mélyebbre haladt a sötét úton, mit  apróféta jósolt. Csak a hatalmas erőt látta a béke forrásának, s a legsötétebb elementális varázslataival elkezdte felépíteni az Archlord hatalmas erejét.
Walcure ősi feljegyzéseit tanulmányozta, és megértette Cyripus lépéseit. Rájött a Dulan alatti Archon létezésére is, és Ugdrasil cselekedett. Az ork fennhatóságról beszélt Chantrában. Az idősebb generációk egyetértettek vele, s támogatták, de a pár barátját aggasztották elenséges visyelkedése, főleg tanácsadói, akik kezdettől fogva vele voltak, például Lamunesil. Ő csapatokat vezetett, hogy újra létrehozza az ork - ember barátságot.
Ugdrasil ezt csak egy árulásnak látta ereje ellen, s továbblépett a sötét úton. Elfogatta és kivégeztette Lamunesilt, a legrégibb barátját és testvérét. Az öreg harcos orkok lelkesen teljesitették Ugdrasil kéréseit.
Mikor összes ellensége az ork nemzetben elpusztult, Ugdrasil Dulannak háborút küldött. Hatalmas sereget toborzott az emberi nemzetek ellen, pontosan az emberi főváros kapui alatt.

16. A száznapos háború vége - 523 Dulan

A dulani haderő Cyripus által megtizedelve állt elő. Tudták, hogy a halál vár rájuk odakint. De a hősök nagy tettei lelkesitették az embereket. Mikor az emberek egész Chantrában hallották, hogy Zian bajban van, mellészegődtek a háborúban. Ez a bátorság rábírta a dulani polgárokat is, hogy fegyvert fogjanak, s az orkok ellen vonuljanak. A csata pontosan a dulani kapuk előtt tört ki.

A pusztító háború közepén, Ugdrasil szemtől szembe került régi harcos társával, ZIannal. Megálltak, és Zian elkezdett beszélni, ahogy régen is látta a megeggyezést, most is törekedett rá. Ugdrasil csak nevetni tudott a naiv szavakon. Elmondta mi történt, mig erő nélkül próbálta fenntartani a békét, és az igéretét, hogy megszerzi az ArchLord erejét.

Zian látta, hogy régi barátját vágya a hatalomra rossz irányba sodorta. Emlékezett a jóslatra, s most már tudta, hogy Ugdrasil lépett a sötét útra. Más dolgokra is emlékezett, amiket az öreg varázsló mondott - az Archonok ereje - és tudta, az ő kardja tartalmaz egyet.  Ő felmérte saját erejét, hogy csak békére forditja. Egy hatalmas elementális erő áramlott ki belőle, és az orkok hordái, emberek elszánt eregei összeestek, túl gyengék voltak tovább küzdeni. Zian és Ugdrasil egyedül maradtak a harctéren egymással szemben.

Küzdelembe kezdtek, akárcsak őseik, Nathan és Walcure harcoltak majdnem halálig 500 évvel ezelőtt. Erejük egyenlitett volt, kiemrülten és sebekkel tele rogytak le. Ahogy ott feküdtek, Ugdrasil elragadta gyermekkori barátjától a Brumhartot. De túl gyenge volt a kardban rejlő Archonhoz. Az elementálok sodró ereje megölte őt.

Mikor Zian feléledt,  megsiratta harcostársát, s a száznapos háború véget ért. A Gaiahont III. Ladeus királynaka dták, hogy biztonságban őrizze.

17. A háború után - 524 Dulan
 
Orkok és emberek visszatértek saját területeikre, de a béke nem jött el. Háborúk helyett az egész föld katasztrófákkal, sáskákkal, dögvésszel telt el. Mindenki csak a túlélésért küzdött. Zian tudta, az embereknek újabb hősre van szükségük, ezért kutatni kezdte, mi okozza a katasztrófákat, segit a népeken, fajuktól függetlenül.
De egy harcos nem tud járványok ellen küzdeni karddal, s Zian hamar megbetegedett és meghalt. Annyiakna segitett, hogy nem csak az emberek gyászolták - sok ork és páran más fajokból és részvétet nyilvánitottak.
Ziannak nem volt családja, igy III.Ladeus hamvasztást rendelt neki. Eldöntötték, hogy a Brumhartot is elássák asirjába. Mikor azomban felemelte akardod, észrevette, hogy az Archon hiányzik. Megnézte Gaiahont, és abban sem volt már benne. Senki sem tudta, ki vitte el őket. Az ARchonok ismét újra eltűntek.
Gracia hallotta ZIan halálát, s félt, hogy az Archonokat nem védi többé egy hős sem. Már élete végén járt, de még képes volt belopózni Dulanba és mindhárom Archont elrejtette ott. Egy pillanatra négy Archont fogott együtt az ötből, de neki nem voltak céljai az Archlord hatalmával. Titkos helyre rejtette őket.
Tudta, hogy erejüket csak erős, becsületes hősök viselhetik, és msot egy ilyen sem akadt. Még roszabb, hogy hireket lehetett hallani egy sötét árnyról, ami az Anger tó felett mozgott, egy éjjelen, mikor a köd vastagon fedte a vidéket. Egy sötét syereg, szörnyű teremtményekkel, egy fekete vezérrel. Dikain volt az, a szél Archon hordozója. Félelmében rossz útra tért, és egy szörnyű sereget gyüjtött. Most már magának kereste az Archlord erejét, bármi áron, mégha a kontines káoszba torkollik is.

hivatalos oldalról fordította Fayme

by Sir Quno Jedi in 2007 aug. 30.

Webtop

SEO

Harcolj a spam ellen! Katt ide!