Make your own free website on Tripod.com

archlord_banner.jpg

PvP, party, guild

Home
Hírek
Chantra Történelme
Fajok
Karakter osztályok
Tárgyak
Termelés
Chantra Shop
Ostrom
PvP, party, guild
Tippek
Magyar klánok, karakterek
FAQ
Linkek
Fórum
Vendégkönyv
Kapcsolat

Az Archlord játékos és közösségi rendszeréről

Party rendszer

A party-k fő előnyei, hogy kapsz valamilyen pluszt (hp, mp, def, attack), valamint az auto loot (nem kell szedegetni a dolgokat). A pluszok a következők:

  • Íjász kasztokkal jár def ( ranger, archer, huntress)
  • Harcos kasztoknál jár atack (knight, berserker)
  • Mágus kasztoknál jár mp, hp (mage, sorcerer, elementalist)

Ezek a plusszok a partyvezető szintjétől függenek (minél magasabb szintű, annál több pluszt ad).

Partyt többféleképpen szerezhetünk:. Vagy "p" betüvel felugró menüpontba gépeljük a társ nevét és "invite" gomb, vagy ha ott áll elöttünk, akkor kijelöljük és a neve melletti menüt legörditve szintén van egy "invite" gomb (ezt nem ajánljuk, mert ha az illető mozog/harcol stb., a menüsáv folyton visszaugrál, nagyon idegesitő), vagy pedig simán chat-be gépeljük "/pin név" (ezt ajánljuk, gyors és hatékony). Kirúgni valakit partiból, a partyban a neve melletti menüből a "kick party" menüponttal lehet. Ugyanígy, ha valakit a party vezetőjévé akarunk jelölni, azt is itt a "make leader" menüponttal tehetjük meg.

Party beállitásai ("p"-vel lehet behívni a party menüt):

Exp (tapasztalati pontok):

  • Contribution: sebzés mértékében osztja az xp-t/ utolsó találatos kapja a dropot.
  • Level share: elosztja az xp-t szint függvényében módosítva

Loot (eső tárgyak):

  • Contribution: a legnagyobb összsebzést bevitt kapja az adott szörny után a tárgyakat.
  • Round robin: tárgyakat sorban adogatja partynak körbe (azaz ha esik tárgy azt mindig más kapja és ez szépen körbemegy).
  • Free for all: aki kapja marja tárgyesés.

Tippek:

Party nélkül AoE-zni (terülter ható varázslatok, amivel több ellenséegt sebezhetünk 1xrre) nem könnyű. Ezért ajánlom egy álandó szintben megfelelő baráti kör kialakítását. Ha ilyen nincs, keressünk shoutban AL partyt. Ha a partytársunk a közelünkben öl, akkor kapjuk a fele aranyat amit lootol és +xp-t (ez kb 500 xp 50 felett).

Fejlődés partyban:


Sokan azt hiszik nem lehet. Pedig de! Ha szerzel magad mellé egy társat, szintben megfelelőt, lemehettek ketten dungeonba level share (xp elosztós) partyban. Gyorsabban is öltök, kevesebb poti fogy. Ha összejön a maximum 5 fős party, akkor kapjuk a legoptimálisabban a plusz exp-et és fejlődünk a leggyorsban.

Ne feledjük, a plusz exp és level share/round robin csakis akkor él, ha a társaink a közelben vannak! Érdemes tehát egy szűk területen 5-en írtani, ha jó eredményeket akarunk elérni.

Öljünk meg másokat! PvP (Player versus Player), PK (Player Kill)

Mivel az Archlord alapvetően PvP játék, azaz játékososk játékosok ellen, ezért bárhol, bármikor megtámadhatnak (kivéve safe zónák) és erre fel kell készülnünk.

Mikor karakterünk eléri a 15-ös szintet Chantra bármely területén, kivéve a safe zone-kat, rátámadhat más játékosokra. Mikor más játékos öl meg, nem vesztesz xp-t. (kivétel bounty esetén/fejpénz/)

First attacker status ( Első csapást mérő játékos státusza)

Ahhoz, hogy valakit megtámadj, duplaklikk rá, miközben nyomod a CTRL gombot. Ha te vagy a kezdeményező, kapsz a neved mellé egy lila koponyát, ami 20 percig van rajtad. ez jelenti a first attacker-t. Hátrányod csak annyi, hogy bárki által támadható vagy szabadon 20 percig.

Villain points ( "gazember" pontok:)

Ha nálad 4 szinttel kisebb karaktert ölsz meg, ilyen pontokat kapsz. Ha ezekből a pontokból összeszedsz 40-et, rouge (gazember:))) leszel. ennek három szintje van, és mindegyik szint külömböző negativumokkal jár.
Ahhoz, hogy eltüntessük villain pontjainkat, minden városban találunk pardonner npc-t, akinél egy küldit felvéve szerezhetünk pardon leveleket, amik szépen lassan leszedik a pontokat. csak ha rogue vagy, akkor veheted fel, de figyelem, a küldi rettentően hosszadalmas, és nehéz a leveleket megszerezni!

Rogue szintek:

lv1: szürke koponya 40 vp

nem tudsz kereskedni más játékosokkal
a városőrők megtámadnak
dolgokat droppolhatsz pvp közben
nem tudsz partyzni

lvl2: sárga koponya 60 vp

lvl1 rogue negativumok +
az aukciós ház használata és npc-kel való kommunikálás is lehetetlen

lvl3 : vörös koponya 100 vp

lv1 és lv2 rogue státusz hátrányai +
9% xp vesztés halálkor
50%-kal kevesebb xp-t kapsz
nem lehetsz first attacker

Bounty rendszer:


Ha valaki megöl, a felvillanó ablakon láthatunk egy Wanted (criminal) menüpontot. Ha azt választjuk, fejpénzt rakhatunk az illetőre, akit ha bárki eztán megöl, megkapja a vérdijat, plusz az illető 10% xp-t veszit.
Az aktuális vérdijakat a városok Mayor-jánál tekinthetjük meg.

Battle Square:

Lv 15-től harcolhatunk itt, bármely városban van egy ilyen portál. Itt nem kapunk villian pontot, nem leszünk first attacker-ek sem, viszont vigyázzunk, mert erős szörnyek is vannak a küzdőtérben. Minden város más kapuhoz vezet le, de akármelyiken mész vissza, oda kerülsz, ahonnan lejöttél. Tehát pl. nem tudsz eljutni Tullanbol Laflesiaba battle squaren keresztül.

Tippek:

Kis szinten még nem vészes, ha az ember egyszer-kétszer first attacker lesz, hiszen ha vérdijat is kap a fejére, %-ékait gyorsan újraszedi. De 40 fölött már meggondolja az ember, hogy mit tesz.


Ha a területedre megy egy illető, aki belelő a vonatodba, vagy lehúzza őket rólad, ne üssed meg, hanem próbálj rávinni elementális mobokat, bossokat. Ha igy nem sikerül elküldened, végső esetben megütheted, de vigyázz (!) csak segíts be a moboknak, hagyjad, hadd ők öljék meg! :)

Legyünk résen, ez egy PvP játék! Lépjünk be klánba, legyenek erős party társaink és barátaink, járjunk csapatban és ha mégis gond van, menjünk máshova, mindenütt nem tudnak minket üldözni! Semmiképpen ne szóljunk be nálunk erősebb PvP-seknek, rossz vége lehet! Ha minden kötél szakad, fussunk, ahogy csak bírunk, gyorsítás skill-el, vagy gyorsító itallal!

PvP Skulls

Klánok(guilds)

Alapítás:

Mikor elérjük a 20as szintet, megalapíthatjuk saját klánunkat. Minden városban van egy Guild Registar nevű NPC. Csak keressük fel, és nyomjunk a Create Guild menüpontra. Egy kevés pénzre lesz szükségünk ehhez (50k körül).
Ha ezzel megvagyunk, és adtunk egy csinos nevet a klánunknak, szerezhetünk bele embereket. :)

Csatlakozás:

Ha nem akarsz vezér lenni, akkor csatlakozhatsz is már egy meglévő klánhoz, baráti társasághoz. Ha ismered a vezért személyesen, megkérheted hogy vegyen fel, ilyenkor küld egy meghívást, olyan, mint a party meghívás. Ha pedig éppen nem elérhető, akkor megnyomod a "g" betűt, ami felhozza a Guild menüt. A "ranking" fülre katintva kikeresheted a listából álmaid klánját, és a "join guild" gombra kattintva máris a várólistára kerültél. Mikor a vezér belép, engedélyezteti belépésed (vagy kirúg azonnal).

Guild menü:

A menü három részre tagolódik. Első része a klán infói. Klánlogó, vezér, tagok száma, klán jegyzet (amit csak a vezér irhat). Itt található a "quit guild" (klán elhagyása) gomb is, ha esetleg ki akarsz lépni. (kilépéskor 1 nap kell, mig teljesen elhagyod a klánt).
Második fül a "members" (tagok). Itt megnézheted a klántagokat, kasztot, szintet és hogy online-e. Harmadik fül pedig a "ranking".

Logo, bővités:

A klánlogóhoz skull-okat kell gyűjteni. Ezeket a battle squire-ben (városnál nagy gate visz le oda) lehet beszerezni, más playerek megölésével. Háromféle koponya létezik: skull of sprite (40 alattiakbol), skul of hatred (40-60) és skull of blood (60+). A guild registar npc-nél megszerkeztheted a kért logót, és leirja mi kell hozzá. Figyelem, logót csak 10+ tag esetén lehet igényelni.

Klánháborúk:

A leader indithatja, ezek egy órás kis eventek. Nem kell hozzá más, mint szervezés, odafigyelés, sok hp poti és egy jó bázis:) No meg egy ellenfél klán:) Azután mehetünk a klán saját battle squire-jére és banzai! (városi teleportoknál)

Az alábbi linkken lévő kis alkalmazással készíthetünk klánlogót a klánunknak:

Guild logo simulator

Fayme írásait SQJ bővítette

by Sir Quno Jedi in 2007 aug. 30.

Webtop

SEO

Harcolj a spam ellen! Katt ide!