Make your own free website on Tripod.com

archlord_banner.jpg

Termelés

Home
Hírek
Chantra Történelme
Fajok
Karakter osztályok
Tárgyak
Termelés
Chantra Shop
Ostrom
PvP, party, guild
Tippek
Magyar klánok, karakterek
FAQ
Linkek
Fórum
Vendégkönyv
Kapcsolat

Aki nem csak öldökölni akar...

Gyűjtögetés
Kifosztás (ransacking), Szeletelés (carving), Nyúzás (skinning)
 
Sokféleképpen juthatunk a főzéshez és az alkímiához való komponensekhez, a leölt szörnyek tetemeiből. Mindhez vadászkés (gathering knife) kell, amit meg tudunk venni az adventurer-től. Egy elég végig.
 
Kifosztás (ransacking): adventurernél lehet megtanulni, lv 7en.
Szeletelés (carving): ugyanitt lv 10.
Nyúzás (skinning): lv 15.
 
Ezeket a képességeket, miután megtanultuk, lehúzhatjuk a gyorsindító csíkra a crafting skill-ek közül és ha leölünk egy ellenfelet, az adott képességet aktiválva a karakterünk nekiáll a tetemet megynúzni, feldarabolni, avagy csak simán kifosztani. (A fenti csík alatt, ami a szörny adatait mutatja, láthatjuk kis ikonok formájában, hogy melyik gyütjögető képességünket lehet egyáltalán használni az adott tetemen. Nyilván nem érdemes próbálkozni azzal, ami nincs a listán.) Ez időbe telik, mialatt eléggé sebezhetőek vagyunk. Ezért ezt csak körültekintően és óvatosan tegyük! Ezen képességeknek is szintje van és sokat kell gyakorolni, hogy a későbbi magasabb szintű ellenfeleken is működjenek. Sok küldetés is erre épül, ezért létfontosságúak is lehetnek.

Főzés (cooking)
 
Cook npc-nél lv 10esen tanulhatod. Recepteket is kell tanulnod, ugyanúgy nála. Hozzávalókat ransacking-gal illetve carving-gal szedhetsz hozzá, plusz fűszereket és zöldségeket a cook-tól kell még venned. Csak akkor lehet főzőcskézni, ha van nálunk egy serpenyő, amit szintén a cook-tól tudunk beszerezni.
Minél magasabb a fözésed szintje, annál többfélét tudsz késziteni és minél többször főzöl, annál jobban nő a szintje. A receptek szinthez vannak kötve, tehát erős italokhoz tapsztalt szakácsnak kell lennünk, hogy megtanulhassuk a receptet.
 
TIPP:
  • Menj alacsony szintű szörnyekből gyűtögetni, mert azokon jobban sikerülnek a gyüjtögető skill-ek.
  • Nézd meg az ételeid hozzávalóit, ha találsz olyat, amihez ugyanabból az állatból kell hozzávaló pl. wolf jerkyhez, akkor azt érdemes főzni.
  • Hazsnálj italokat, sokat számít a plusz életerő, elementális védelem, vagy támadás stb.! Ha nem kell, add el! 1xű pénzkereseti lehetőség.

Alkímia (alchemy)
 
Mikor elérjük a 15. szintet, tanulhatunk alkímiát, az alchemyst npc-től. Megtanulhatjuk a különböző metamorfózis italok készítését, a képességünk szintjétől függően. Ahhoz, hogy italokat készíthessünk szükségünk lesz egy alchemy cauldron-ra, amit merchant-tól is beszerezhetünk akár. Miután megvannak a megfelelő hozzávalók, vehetünk még egy tekercset is, a készités sikerét növelhetjük ezzel. Ha sikerült, skill-ünk fejlődik.
 
A metamorfózis italok átváltoztatnak minket pár percre egy másik élőlénnyé,a minek birtokolni fogjuk képességeit (azaz plusz támadóerőt, életerőt stb. kapunk). Így pl. a sebességét is, ami mondjuk egy griffin esetén igen hasznos lehet. Ilyen módon könnyen bejárhatjuk Chantra földjeit, de akár sárkány képében riogathatjuk a jónépet a városok főterein. :D

Finomítás (refining)
 
Kombinálás
A játékban lehetőségünk van bizonyos fegyverek és ékszerek összerakására. Ehhez csak egy recept és a hozzávalók kellenek. Általában minden városban található egy finomító (refiner), ahol összerakhatjuk pl. a nyakláncunkat. A combinate item gombra kell kapcsolni a gépezetet. Nagyon fontos, hogy pontosan a megfelelő mennyiségű alapanyagokat helyezzük a finomítóba. Valamennyi pénzösszegbe is fog kerülni. Ha midnent jólé csináltunk, kivillan a refine gomb. azt lenyomva elkészül a nyakláncunk(példa).
Az alapanyagokat és recepteket dropból illetve ah-ból is beszerezhetjük.
A kombinálás rizikója csak annyi, hogy a tárgy amit készítünk, lehet nagyon pocsék is, de lehet rettentő jó is. Leginkább ékszereket éri meg kombinálni.
 
Elementálkő finomítás
A Refine elemental stones gombra kattintva elementál köveket rakhatunk össze egyel magasabb szintű elementál kővé. pl. 10 db 3as kőből készül 1 db 4es kő. Figyelem! csak ugyanolyan fajtájú köveket lehet finomítani.
 
Koponya finomítás
A gépezet harmadik gombja a koponyák (skulls) finomítására szolgál. Ezt klánlogók készítőinek ajánljuk.

Kattints ide a nagyításhoz!

Fayme írásait SQJ bővítette

by Sir Quno Jedi in 2007 aug. 30.

Webtop

SEO

Harcolj a spam ellen! Katt ide!