Make your own free website on Tripod.com

archlord_banner.jpg

Tárgyak
Home
Hírek
Chantra Történelme
Fajok
Karakter osztályok
Tárgyak
Termelés
Chantra Shop
Ostrom
PvP, party, guild
Tippek
Magyar klánok, karakterek
FAQ
Linkek
Fórum
Vendégkönyv
Kapcsolat

Sokminden a tárgyakról (főleg kezdőknek)

Tárgytípusok
 
Normal Weapon (sima fegyver)
Rare Weapon (ritka fegyver)
Unique Weapon (egyedi fegyver)
Elite Weapon (elit fegyver)
Combination Weapon (épített fegyver)
Normal Armor (sima páncél)
Rare Armor (ritka páncél)
Unique Armor (egyedi páncél)
Elite Armor (elit páncél)
Elemental Stone (elemi kő)
Prayer Stone (áldás kő)
Accessory (ékszerek)
Combination Material (kombinációs anyag)
Reinforcement (tárgyerősítő ital)
Potion (ital)
Scroll (tekercs)
Production Material (építési anyag)
Produce (gyártás)

Weapons (Fegyverek)
 
típusok:
One-Handed Sword (egykezes kard)
One-Handed Axe (egykezes csatabárd)
One-Handed Blunt (egykezes zúzófegyver)
Two-Handed Halberd (kétkezes alabárd)
Two-Handed Sword (kétkezes kard)
Bow (íj)
Crossbow (számszeríj)
Staff (varázsbot)
Wand (varázspálca)
Kataria
Chakram
 
A fegyverek lehetnek normal (közönséges tucatfegyók, zöld névvel), rare (drága ritkaságok, sárga névvel, ezeket már érdemes aukciózni), uinque (egyedi fegyók, lila névvel, sok pénzt érnek és életet menthetnek) és valódi elit fegyók, de ilyet nem igazán fogunk látni :D.
 
A fegyvereken nagyon sokat számít, hogy milyen az alapsebzésük, a plussz tulajdonságaik (pl. +elementális sebzés) és a slot-jaik száma, mivel ezen slot-okba founk mi különböző köveket dugdosni, tápolási szándékkal. Persze az is fontos, hogy hányas szintre vannak felplusszolva (pl. +5 sword)., mert annyival többet is sebeznek.
 • Az egykezes kardokat nem kell bemutatni. Gyengék, viszont cserébe gyorsak és tudunk hozzájuk pajzsot hordani.
 • Az egykezes csatabárd és zúzófegyverek kissé lassabbak, viszont nagyobbat ütnek
 • A kétkezes fegyverek igen erősek, főleg az alabárdok, viszont lassúak és pajzs nélkül halandóbbak vagyunk.
 • íjakat használhatnak az erdőkerülők is, de erősebb/lassabb változatát a számszeríjat, csak az íjászok és vadászok használhatnak.
 • Varázslóbotot használhatnak az elementalisták is, pálcát csak a másik két varázshasználó kaszt.
 • A katar egy ősi indiai kard (avagy páncéltörő tőr) fajta, mely halálos sérülések okozására lett kifejlesztve. A Kataria egy név, mely eredetileg egy törzs neve is volt (mely amúgy része a Gujjar törzsnek) és azt jelenti a "Kard emberei". Maga a név és a kard is a Kashmír vidékéről származik. Jellegzetessége, hogy nem igazán lehet vele olyan sebet ejteni, amely nem súlyos, életveszélyes. A játékban csak az erdőkerülők használhatják.
 • A chakram indiai fegyver, szanszkrit eredetű szó, a jelentése kör, kerek, kerék. Többnyire a szikhek használták. Mintegy 13-30 centiméter átmérőjű, lapos, a külső felén éles karika, amely dobófegyverként 40-50 méterig hatásos. A játékban csak az elementalisták használhatják, de magas sziten jóval erősebb a varázslóbot alapsebzése és ez varázslatok esetén.nagyon sokat számít, még ha lassabb is a bot maga fizikai harcban.

Katar

Chakram Users

Chakram

A fegyverek értékei
 • Felül az látható, hogy mi a fegyó neve és + hányas. Ennyivel nő a fizikai sebzése. Ezt reinforcement potionokkal lehet növelni a blacksmith-nél (kovács), ha a fegyót felülre tesszük, van nálunk ilyen poti és az upgrade gombra csapunk. Néha csak simán sikerül, néha lenullázódik a fegyó (+5 felett általában), néha meg végleg eltörik a fegyver és kuka. +7 felett már ne nagyon próbálkozzunk, csak ha merészek vagyunk. Emellett látható, hogy a fegyó hány slot-jából hányat használtunk már fel.
 • Item Type - tárgy típus (mondjuk itt egyedi egykezes kard)
 • Possible Buff Grade
 • Physical Att. Power - Fizikai sebzés. No ez igen fontos, mert ez hozzájön az alapsebzésünkhöz és abból (is) számolódnak a varázslataink/skill-jeink sebzései is. Ezt fizikai sebzés növelő kövekkel és a fegyver felupgrade-eklésével növelhetjük a kovácsnál.
 • Att. Speed - A fegyó támadási sebessége (itt nagyon gyors). Ez a skill-ekre/varázslatokra nem vonatkozik, azok fix idősek, de a sima támadásainkra igen.
 • Durability - A tartósság lényeges, mert ha ez 0-ra csökken a fegyó kipurcan. Sokat ütnek minket, akkor a karlapon nézzünk mindig utána, melyik cuccunk hogy áll e téren! Ezért gyakran járjunk vissza a kovácshoz javítani (repair).
 • Equip Level - Ettől a szinttől és felfelé tudjuk használni a fegyót.
 • Equip Race - Ezen fajok használhatják (itt mindegyik).
 • Equip Class - Ezek az osztályok vehetik kézbe (itt a lovag és a berzerker)
 • Ez alatt következnek zölddel a fegyó egyedi tulajdonságai, pl. plussz pontosság, plussz fizkai sebzés, plussz elementális sebzés, stb. Ezekre nics kihatásunk, olyan amilyen, ebben minden fegyó egyedi, de normál fegyókban nincs is általában ilyesmi.
 • The condition of the Ring of Agreement - A fegyó slot-jaiba belepakolt kövek által adott plussz tulajdonságok. Pl. esetünkben Tremor elemi kő van benne 7db, ami 7*6 föld elemi sebzést ad.
 • Repair cost - A fegyó javításának ára (a kovácsnál).
 • Ez alatt pedig a slotok vannak. Új fegyónál ezek üresek és nekünk kell bele köveket pakolni. Ha vettük, már lehetnek benne kövek. A kövekre húzva az egérmutatót kaphatunk infót az adott kőről.
 • Legfelül még ki szokta írni fegyóknál általában, hogy maximum mennyivel lehet emelni a fizikai sebzését és hogy maximum milyen szintű elemi kövek mennek bele.

Weapon stats

by Sir Quno Jedi in 2007 aug. 30.

Webtop

SEO

Harcolj a spam ellen! Katt ide!